top of page

Bevrijd de REBELLEN in je organisatie
Een nieuw jaar, een nieuwe post.


Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik mijn bedrijf 'REBELS in PEACE' heb genoemd. Dat heb ik gedaan in mijn overtuiging dat iedere organisatie en persoon een GOOD REBEL nodig heeft om te groeien.


Vaak wordt rebels zijn beschouwd als collega's die tegendraads zijn, piraten die enkel op zichzelf focussen en vooral veel problemen veroorzaken binnen de organisatie. Dat zijn de 'BAD REBELS' die nefast zijn voor de werking van jouw organisatie.


Niets is minder waar. Wanneer we kijken naar die collega's die hun mond durven open doen tijdens een vergadering om een probleem aan te kaarten, die steeds weer nieuwe opportuniteiten zien, die geldende afspraken in vraag stellen en vragen om bijsturingen.... Dan zien we bij deze collega's juist een hoge mate van betrokkenheid bij de organisatie. Dat zijn de zogeheten 'GOOD REBELS (of Rebels in PEACE)'.

Dat zijn de medewerkers die die de organisatie uitdagen om kritisch te kijken naar het eigen handelen, die niet bang zijn om 'heilige huisjes' in vraag te stellen en mee te werken aan innovatie en verandering. Dat zijn collega's die vanuit een hoge betrokkenheid in conflict durven gaan en daarbij niet bang zijn om fouten te maken.


'GOOD REBELS' streven naar positieve verandering binnen de organisatie en dagen uit om steeds te verbeteren. Ze brengen dynamiek, creëren ruimte om verschillende ideeën uit te proberen, om te leren uit fouten... Niet zelden hebben succesvolle ondernemers die REBELSE mindset die hen motiveert om te gaan voor hun dromen, risico's te nemen en hun passie te delen.


Jammer genoeg zien organisaties en hun leidinggevenden deze medewerkers vaak als een bedreiging, als een 'BAD REBEL'....


Daarom voor eens en voor altijd... Het verschil tussen BAD REBELS en REBELS IN PEACE.


Waarvoor kies jij?

108 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page